Gezichtsbehandelingen Getest: LED Light Therapie

Gezichtsbehandelingen Getest: LED Light Therapie />

10-12-2019

Met zoveel verschillende soorten gezichtsbehandelingen snappen wij dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom wil ik jullie graag meenemen door een paar van de nieuwste of beste behandelingen op de markt. Deze keer LED Light Therapie. Lees meer in de blog die ik erover schreef! 

LED licht therapie is een natuurlijke, pijnloze, en UV-vrije behandelmethode dat zowel op het lichaam als gezicht toegepast kan worden. Het licht op de huid zou het cellulaire genezingsproces stimuleren en de algehele conditie van de huid verbeteren. Het unieke aan LED therapie is dat licht met verschillende kleuren en specifieke golflengten gebruikt kan worden om verschillende huidproblematiek te verbeteren. Zo wordt rood, geel, groen en blauw licht gebruikt.

Rood: Gaat rimpels tegen en stimuleert de aanmaak van collageen

Geel: Verlicht ontsteking en roodheid, zonnebrand en verbetering bij rosacea.

Groen: Helpt om de huid egaler en rustiger te krijgen en heeft een natuurlijk ontspannende werking.

Blauw: Doodt bacteriën die acne veroorzaken en gaat zo acne tegen.

Door de combinatie van verschillende golflengtes LED licht kunnen de volgende effecten gemerkt worden:

  • Rehydrateert en herstelt de huidspanning

  • Bevordert lymfedrainage

  • Stimuleert de productie van collageen en elastine

  • Vermindert rimpels, geeft een frisse uitstraling aan de teint en vernauwt poriën

  • Elimineert rode striae en vermindert witte striae

  • Behandelt acne, rosacea en pigmentvlekken

  • Helpt bij het weefselherstelproces van recente littekens, striae, brandwonden of zonnebrand

Mijn ervaring

Ik onderging de behandeling bij LUUX Care zelf. Zij hebben zelf de LED apparaten ontwikkeld en een hele verzorgingslijn eromheen. Het fijne aan de LED therapie is dat in tegenstelling tot een normale gezichtsbehandeling de gebruikte producten vele malen dieper in de huid doordringen. Wat is daarnaast fijn vond is dat het geheel pijnloos en zelfs ontspannen voelt. Ook kon in 1 behandeling meerdere huidproblemen behandeld worden door het licht. In totaal heeft mijn behandeling 1 uur geduurd. Eerst werd mijn gezicht gereinigd, toen geëxfolieerd met een heel mild product. Vervolgens werden mijn poriën klaar gemaakt voor verdere behandeling door warme, natte doeken over mijn gezicht. Hierdoor openen de poriën zich waardoor de werkzame ingrediënten laten makkelijker dieper tot de huid doordringen. Hierna kreeg in een speciaal transparant hydromasker. Ze hebben verschillende maskers met elk verschillende ingrediënten zodat ieder huidprobleem specifiek behandeld kan worden. Zo is er met collageen, hyaluronzuur, Q10 en nog meer. Doordat de maskers op waterbasis met glycerine zijn wordt de huid gelijktijdig diep gehydrateerd. Ik koos een behandeling om mijn huid minder dof te maken en meer te laten stralen en anti-acne aangezien ik snel onregelmatigheden heb op mijn gezicht. Na ongeveer een half uur lichttherapie was ik klaar. Ik was erg tevreden over de stralende tint. Ook leek mijn huid de dagen erna minder onregelmatigheden aan te maken. Overall erg tevreden dus. Jammer dat ik vergeten ben een before - after foto te maken.